מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון להכנת בורקס טורקי

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 05.09.13

איך מכינים בורקס טורקי? פשוט מאוד! קבלו מתכון זריז, אותנטי וטעים להפליא, מאת השף מירי גרינברג.

מרכיבים עיקריים: קמח, גבינת קשקבל, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, תפוח אדמה, ביצה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 כוס שמן
1 כוס מים
קורט מלח
2 כפות קשקבל מגורד דק
קמח לפי הצורך (בערך 1 ק'ג)

למילוי:
2 כפות גבינת קוטג
120 גרם גבינה בולגרית
100גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1/2 תפוח אדמה (בינוני) מבושל ומגורד
1/2 ביצה טרופה (1/2 נשאר לציפוי)

אופן הכנת המתכון

  1. שמים בקערה את השמן,מים,מלח,קשקבל מגורד ומערבבים.מתחלים להוסיף את הקמח תוך כדי לישה עד ליצירת בצק אחיד (לא קשה-בינוני).מניחים את הבצק בצד לנוח למשך 1/2 שעה.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. בינתיים מכינים את המילוי שמים  בקערה את כל החומרים ומערבבים.
  4. לשים שוב את הבצק ויוצרים כדורים בגודל  הרצוי. משטחים כל כדור לעלה במרכז שמים מעט מהמילוי מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות.מניחם את הבורקס המוכן בתבנית מרופדת בנייר אפיה מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום או גבינה צהובה מגורדת.מכניסים לתנור חם ואופים עד לקבלת צבע זהוב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il