מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק חמוץ מתוק סורי

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.09.13

מתכון חמים ומרגש להכנת מרק חמוץ מתוק, עם קציצות ודברים טובים. מרק חמוד וטעים שמקורו בסוריה.

מרכיבים עיקריים: פירורי לחם, בצל, בשר בקר טחון, פטרוזיליה, רסק עגבניות, לימון, אבקת מרק עוף, נענע, שום, סלרי, תפוח אדמה, דלעת.

משך ההכנה: כ-40 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

½ ק"ג דלעת קלופה וחתוכה גס
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל בינוני
8 שיני שום חתוכות גס
4 בצלים חתוכים לרבעים
סלרי אמריקאי שהגבעולים חתוכים גס והעלים קצוצים דק
5-6 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
½ צרור נענע טריים וקצוצים
2-3 לימונים גדולים סחוטים
2 כפות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1-2 כפות סוכר

לקציצות:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
75 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. מכניסים לסיר גדול  את הירקות החתוכים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  2.  מתבלים באבקת המרק ,במלח פלפל ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
  3.  מוסיפים את הנענע, מיץ הלימון,סוכר ורסק העגבניות. מבשלים ל-10 דקות נוספות.
  4. בינתיים מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות מהתערובת ומוסיפים אותן למרק.
  5. מבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה. מגישים בדרך כלל עם אורז לבן.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il