מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לפת כבושה עם סלק

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: כבושים
פורסם בתאריך: 05.09.13

תוהים איך להחמיץ לפת? קבלו מתכון להכנת לפת כבושה עם סלק (מחאללה עיראקית).

מרכיבים עיקריים: לפת, שום, חומץ, סלק.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 קילו לפת טרי
1 סלק טרי
ראש או שניים שום מקולף נקי וחתוך גס
4 כפות שטוחות מלח
1/2 4 כוסות מים מהברז
2 כוסות חומץ
1 פלפל ירוק חריף

אופן הכנת המתכון

  1. שוטפים ומנקים את הלפת, חותכים לגודל וצורה שרוצים.
  2. את הסלק חותכים לפלחים.
  3. שמים בצנצנת שום, פלפל, חלק מהסלק, לפת, יתרת הסלק.
  4. מערבבים את המים, מלח, חומץ ויוצקים לצנצנת עד הקצה סוגרים ומניחים בצל למשך 10 ימים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il