מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בייגלה שומשום ואניס

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מאפים
פורסם בתאריך: 06.09.13

מתכון מסורתי להכנת מאפה בייגלה עם שומשום ואניס (ינסון).

מרכיבים עיקריים: קמח, אניס, אבקת אפייה, מרגרינה, שמרים, כמון.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 כוסות קמח
1 חב' שמרים יבשים או קובית שמרים טריים
1 חב אבקת אפיה
1 כוס מים פושרים
1 1/2 מרגרינה
1 כפית כמון
1-2 כפיות זרעי אניס
1 כפית מלח
קורט סוכר

אופן הכנת המתכון

  1. בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה. 
  2. מוסיפים מרגרינה מומסת, זרעי אניס,כמון ,סוכר, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית). מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס"מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס"מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת  עיגולים או מקלות בייגלה. 
  4. מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
  5. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד חצי שעה (רצוי במצב טורבו).
  6. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il