|
טירשי - מתכון לחמוצים עיראקים
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 06.09.13
מתכון להכנת חמוצים עיראקיים מסורתיים (טירשי).
מרכיבים עיקריים: עלי דפנה, חומץ, סלרי, גזר, שום, כורכום, כרובית, כרוב, פלפל אדום.
משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: צנצנת אחת
מצרכים להכנת המתכון
1-2 קילו ירקות מעורבים כרוב כרובית פלפל אדום גזר סלרי אמריקאי 1 ראש שום 1-2 פלפל ירוק חריף ½ כוס חומץ 3-5 עלי דפנה 5-10 גרגרי פלפל אנגלי 1 כף כורכום מלח (1 כפית מחוכה לכל כוס מים) מים (לפי גודל הצנצנת למדוד בכוס)
אופן הכנת המתכון
- שמים בסיר את החומץ, כורכום, מלח ומים שמדדנו מרתיחים ומקררים.
- בינתיים שוטפים את כל הירקות וחותכים לגודל שרוצים שמים בקערה ומערבבים.
- לוקחים צנצנת לחמוצים ומסדרים בתוכה את הירקות בסדר הבא ½ ראש שום, פלפל חריף חתוך, כמה עלי דפנה, כמה גרגרי פלפל אנגלי, חצי מכמות הירקות החתוכים וחוזרים שוב על אותו הסדר.
- יוצקים את המים והתבלינים עד למילוי קצה הצנצנת סוגרים ומניחים על השיש למשך 10 ימים לא פותחים לפני כן.
- לאחר הפתיחה מאחסנים במקרר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|