מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טירשי - מתכון לחמוצים עיראקים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 06.09.13

מתכון להכנת חמוצים עיראקיים מסורתיים (טירשי).

מרכיבים עיקריים: עלי דפנה, חומץ, סלרי, גזר, שום, כורכום, כרובית, כרוב, פלפל אדום.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: צנצנת אחת

מצרכים להכנת המתכון

1-2 קילו ירקות מעורבים
כרוב
כרובית
פלפל אדום
גזר
סלרי אמריקאי
1 ראש שום
1-2 פלפל ירוק חריף
½ כוס חומץ
3-5 עלי דפנה
5-10 גרגרי פלפל אנגלי
1 כף כורכום
מלח (1 כפית מחוכה לכל כוס מים)
מים (לפי גודל הצנצנת למדוד בכוס)

אופן הכנת המתכון

  1. שמים בסיר את החומץ, כורכום, מלח ומים שמדדנו מרתיחים ומקררים.
  2. בינתיים שוטפים את כל הירקות וחותכים לגודל שרוצים שמים בקערה ומערבבים.
  3. לוקחים צנצנת לחמוצים ומסדרים בתוכה את הירקות בסדר הבא ½ ראש שום, פלפל חריף חתוך, כמה עלי דפנה, כמה גרגרי פלפל אנגלי, חצי מכמות הירקות החתוכים וחוזרים שוב על אותו הסדר.
  4. יוצקים את המים והתבלינים עד למילוי קצה הצנצנת סוגרים ומניחים על השיש למשך 10 ימים לא פותחים לפני כן.
  5. לאחר הפתיחה מאחסנים במקרר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il