מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגה לטו בשבט מפירות יבשים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 06.09.13

מתכון להכנת עוגת פירות יבשים טעימה, במיוחד לכבוד חג טו בשבט.

מרכיבים עיקריים: בננה, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, קינמון, בוטנים, שקדים, תפוחי עץ, צימוקים, פאפאיה, תפוז, ביצים, קמח.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר לבן או חום
1 ביצה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/3 כוס צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך או פקאן גרוסים
3/4 כוס תפוח גרנד סמיט מקולף חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בוטנים או שקדים קלויים ומקולפים
1/3 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס משמשים מיובשים
1 כף קוביות פפאיה או תפוז מיובשים
חצי בננה פרוסה לעיגולים

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור ל-165 -170 מעלות. 
  2. מקציפים במיקסר את הביצה יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר. תוך כדי הקצפה, מזלפים את השמן באיטיות.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים ומוסיפים לביצים.
  4. מקפלים אל תוך התערובת את כל הפירות, למעט אגוזי המלך.
  5. יוצקים את התערובת אל תוך תבנית אינגליש קייק משומנת ומפזרים מעל את אגוזי המלך הגרוסים.
  6. אופים במשך 40-45 דקות בתנור שחומם ל-165 מעלות.
  7. כאשר העוגה מתקררת, יש לפזר מעל אבקת סוכר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il