מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לחמניות הבית של פינגויןצילום: יח"צ

לחמניות הבית של פינגוין

מאת: פינגוין, קטגוריה: לחמניות
פורסם בתאריך: 21.05.10

מתכון להכנת לחמניות הבית של פינגוין, באדיבות מסעדת פינגוין מנהריה - החוגגת 70 שנות פעילות!

מרכיבים עיקריים: שמרים, קמח, שומשום.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
60 גרם סוכר
20 גרם שמרים
20 גרם מלח
0.5 ליטר מים פושרים
50 מ"ל שמן

חומרים לאפייה:
מעט שמן
שומשום
מלח גס

אופן הכנת המתכון

  1. מערבבים במכונה את הקמח והמלח.
  2. ממיסים את הסוכר והשמרים במים פושרים.
  3. מוסיפים לקמח את השמן, ולאחריו (מיד) את תערובת הסוכר והשמרים.
  4. נותנים לתערובת להתערבב במכונת הלישה במשך 10 דקות לפחות.
  5. בסיום הערבוב מוסיפים שמן זית על דפנות המכונה – כדי להבטיח שהבצק לא ידבק.
  6. שוקלים לפי הצורך, מחלקים לכדורים ומתפיחים.
  7. לאחר ההתפחה יוצרים מהכדורים לחמניות ארוכות או עגולות.
  8. מורחים על הלחמניות ביצה טרופה לצד שומשום ומעט מלח גס.
  9. מתפיחים את הלחמניות במשך 30 דקות.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי של כ-250 עד 260 מעלות צלזיוס, עד שהלחמניות זהובות (כ-10 דקות).

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il