|
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות וקלות להכנה
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגיות שוקולד
פורסם בתאריך: 09.02.14
המתכון של מירי גרינברג להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס רכות, נימוחות וקלות להכנה. לא תפסיקו לאכול אותן!
מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קמח, תמצית וניל, ביצים, מרגרינה.
משך ההכנה: 50 דקות
מספר מנות: 10-15 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס סוכר לבן 1/2 כוס סוכר חום 2 ביצים 2 כפיות תמצית וניל 2 1/4 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתייה קורט מלח 1/2 חב' אבקת אפיה 300 גר' שוקולד צ'יפס
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל190 מעלות.
- מקציפים בקערה את המרגרינה עם הסוכרים לקצף אוורירי להוסיף את הביצים, תמצית וניל ובהדרגה את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. לערבב עד שהכול הופך לעיסה אחידה.
- בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים או פיסטוק או שקדים.
- בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (או מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 5 ס"מ בערך).
- אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות משתטחות, זהובות בשוליים ומרכזן עדיין בהיר ורך. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
אפשרות נוספת להכנה: (אפשר לשמור במקפיא ולאפות כל פעם כמה שרוצים)
- משטחים על משטח עבודה ניילון נצמד ושמים עליו חלק מהבצק עוטפים ומגלגלים לצורת גליל. כך מכינים מס' גלילים מכל הבצק בקוטר של 5 ס"מ בערך.
- מניחים את הגלילים במקפיא למשך שלוש/ארבע שעות שהבצק יקפא מעט.
- לאחר מכן מוציאים ומתחילים לפרוס את הגליל בעובי של 1/2 ס"מ ולסדר בתבנית משומנת במרווחים גדולים (יש להסיר את הניילון לפניי הפריסה).
- מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ל-10 דקות בערך, לקרר את העוגיות ואחר כך להוציא מהתבנית ולאחסן בכלי סגור.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|