|
עוגה כושית של סבתא חנה
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 09.02.14
המתכון המסורתי והטעים להכנת עוגה כושית של סבתא חנה, שעובר במשפחה מזה דורות. לא תתחרטו! טעים טעים טעים.
מרכיבים עיקריים: .
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
200 גרם מרגרינה, 150 גרם שוקולד מריר, 1 כוס סוכר, 3 כפות קקאו, 4 ביצים מופרדות, 1 כוס קמח, 1 חבילת אבקת אפייה, 2 כפות יין מתוק או 1 כף רום.
לציפוי: 30 גרם מרגרינה, 50 גרם שוקולד מריר, 2 כפות קקאו, 2 כפות מים, 2 כפות רום או יין מתוק.
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- שמים בסיר את המרגרינה, שוקולד, סוכר, קקאו וממיסים באמבט מים חמים (אמבט מים – שמים סיר עם מים חמים על אש נמוכה שעליו מניחים את הסיר עם החומרים להמסה). לאחר שקיררנו, מוסיפים את היין או הרום ואת החלמונים מערבבים לעיסה חלקה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי ומוסיפים לו את הקמח ואבקת אפייה בהדרגת תוך כדי ערבוב בתנועות עטיפה. מוסיפים את עיסת השוקולד המומס ומערבבים בעדינות.
- משמנים תבנית מלבנית או סיר פלא (של פעם) במעט שמן יוצקים את התערובת ומכניסים לתנור לאפייה במשך כ-40 דקות (לבדוק עם קיסם).
- הכנת הציפוי: להמיס באמבט מים את כל החומרים פרט לרום או יין. לאחר שקיררנו את הציפוי להוסיף את הרום לערבב ולמרוח על העוגה הקרה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|