מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגה כושית של סבתא חנה

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 09.02.14

המתכון המסורתי והטעים להכנת עוגה כושית של סבתא חנה, שעובר במשפחה מזה דורות. לא תתחרטו! טעים טעים טעים.

מרכיבים עיקריים: .

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

200 גרם מרגרינה, 150 גרם שוקולד מריר, 1 כוס סוכר, 3 כפות קקאו, 4 ביצים מופרדות, 1 כוס קמח, 1 חבילת אבקת אפייה, 2 כפות יין מתוק או 1 כף רום. לציפוי: 30 גרם מרגרינה, 50 גרם שוקולד מריר, 2 כפות קקאו, 2 כפות מים, 2 כפות רום או יין מתוק.

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. שמים בסיר את המרגרינה, שוקולד, סוכר, קקאו וממיסים באמבט מים חמים (אמבט מים – שמים סיר עם מים חמים על אש נמוכה שעליו מניחים את הסיר עם החומרים להמסה). לאחר שקיררנו, מוסיפים את היין או הרום ואת החלמונים מערבבים לעיסה חלקה.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי ומוסיפים לו את הקמח ואבקת אפייה בהדרגת תוך כדי ערבוב בתנועות עטיפה. מוסיפים את עיסת השוקולד המומס ומערבבים בעדינות.
  4. משמנים תבנית מלבנית או סיר פלא (של פעם) במעט שמן יוצקים את התערובת ומכניסים לתנור לאפייה במשך כ-40 דקות (לבדוק עם קיסם).
  5. הכנת הציפוי: להמיס באמבט מים את כל החומרים פרט לרום או יין. לאחר שקיררנו את הציפוי להוסיף את הרום לערבב ולמרוח על העוגה הקרה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il