מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות שושנים של אמא

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 10.02.14

מתכון לעוגיות שושנים במילוי קרם מרנג בטעם ווניל, ממש כמו הטעם של העוגיות של אמא.

מרכיבים עיקריים: תפוזים, ביצים, מרגרינה, אבקת אפייה, קמח.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 8-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
1 מרגרינה
3 חלמוני ביצה (צהוב)
1חב' אבקת אפיה
1 גביע שמנת רגילה או כוס מיץ תפוז
קורט מלח

למילוי קרם מרנג:
3 חלבוני ביצה (לבן)
1 כוס סוכר
2 חבילות אינסטד פודינג וניל

אופן הכנת המתכון

 

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. לבצק: מערבבים את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד וחלק.עוטפים את הבצק בניילון ושמים במקרר למשך חצי שעה. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בגודל של 20 ס"מ על 25 ס"מ. מורחים את הקרם על הבצק ומגלגלים לרולדה.חותכים את הרולדה לעוגיות בעבי של 1 ס"מ. מניחים את העוגיות על תבנית משומנת במרוחים בינוניים ואופים עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.    
  3. למילוי קרם מרנג: להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר. כאשר הקצף גמיש מוסיפים את אבקת אינסטד פודינג וניל ומערבבים בעדינות לקרם חלק.
  4. לקישוט: אפשר לפזר מעל לפני האפייה סוכריות צבעוניות, פצפוצי שוקולד, קינמון.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il