|
עוגיות שושנים של אמא
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 10.02.14
מתכון לעוגיות שושנים במילוי קרם מרנג בטעם ווניל, ממש כמו הטעם של העוגיות של אמא.
מרכיבים עיקריים: תפוזים, ביצים, מרגרינה, אבקת אפייה, קמח.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 8-15 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 3 וחצי כוסות קמח 1 מרגרינה 3 חלמוני ביצה (צהוב) 1חב' אבקת אפיה 1 גביע שמנת רגילה או כוס מיץ תפוז קורט מלח
למילוי קרם מרנג: 3 חלבוני ביצה (לבן) 1 כוס סוכר 2 חבילות אינסטד פודינג וניל
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- לבצק: מערבבים את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד וחלק.עוטפים את הבצק בניילון ושמים במקרר למשך חצי שעה. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בגודל של 20 ס"מ על 25 ס"מ. מורחים את הקרם על הבצק ומגלגלים לרולדה.חותכים את הרולדה לעוגיות בעבי של 1 ס"מ. מניחים את העוגיות על תבנית משומנת במרוחים בינוניים ואופים עד שהשושנים מזהיבות והמרנג משנה צבעו לזהוב.
- למילוי קרם מרנג: להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר. כאשר הקצף גמיש מוסיפים את אבקת אינסטד פודינג וניל ומערבבים בעדינות לקרם חלק.
- לקישוט: אפשר לפזר מעל לפני האפייה סוכריות צבעוניות, פצפוצי שוקולד, קינמון.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|