|
צילום: יח"צ
מרק גולש
מאת: פינגוין, קטגוריה: אוכל הונגרי
פורסם בתאריך: 21.05.10
מתכון קלאסי להכנת מרק גולש טעים ועסיסי, באדיבות מסעדת "פינגוין" מנהריה - החוגגת 70 שנות פעילות!
מרכיבים עיקריים: עגבניות מרוסקות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, בצל, שום, צלי כתף.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 ק"ג בשר צלי כתף חתוך לקוביות 5 גזרים חתוכים לקוביות 5 תפוחי אדמה 6-4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות 3-2 כפות פפריקה מתוקה כף פפריקה חריפה פלפל שחור גרוס כף מלח כוס יין אדום 5-3 שיני שום כתוש 3 כפות עגבניות מרוסקות 10 ליטר מים 2 כוסות ציר בקר (לא חובה)
אופן הכנת המתכון
- שמים בסיר את הבשר וצורבים אותו מכל צדדיו.
- מכניסים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף.
- מכניסים את הירקות (חתוכים לקוביות), ומאדים במשך כ-5 דקות.
- שופכים את המים ומביאים לרתיחה - עד שהבשר מתרכך.
- מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה נוספת (עם מכסה סגור).
- מומלץ להמשיך לבשל את הגולש עד לקבלת מרקם רך ועדין לבשר.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|