מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק גולשצילום: יח"צ

מרק גולש

מאת: פינגוין, קטגוריה: אוכל הונגרי
פורסם בתאריך: 21.05.10

מתכון קלאסי להכנת מרק גולש טעים ועסיסי, באדיבות מסעדת "פינגוין" מנהריה - החוגגת 70 שנות פעילות!

מרכיבים עיקריים: עגבניות מרוסקות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, בצל, שום, צלי כתף.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 ק"ג בשר צלי כתף חתוך לקוביות
5 גזרים חתוכים לקוביות
5 תפוחי אדמה
6-4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות 
3-2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס 
כף מלח
כוס יין אדום
5-3 שיני שום כתוש
3 כפות עגבניות מרוסקות
10 ליטר מים
2 כוסות ציר בקר (לא חובה)

אופן הכנת המתכון

  1. שמים בסיר את הבשר וצורבים אותו מכל צדדיו.
  2. מכניסים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף.
  3. מכניסים את הירקות (חתוכים לקוביות), ומאדים במשך כ-5 דקות.
  4. שופכים את המים ומביאים לרתיחה - עד שהבשר מתרכך.
  5. מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים על אש קטנה עד לרתיחה נוספת (עם מכסה סגור).
  6. מומלץ להמשיך לבשל את הגולש עד לקבלת מרקם רך ועדין לבשר.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il