מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלי בשר ראש

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: צלי
פורסם בתאריך: 20.03.14

מתכון חגיגי להכנת תבשיל צלי בשר ראש, עם בצלצלים ועלי דפנה.

מרכיבים עיקריים: כמון, עלי דפנה, בצל.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1-1/2 קילו בשר ראש קפוא או טרי
2 בצלים בינונים
2 כפות שמן
½ כפית כמון
פלפל שחור לפי הטעם
3-5 גרגרי פלפל שחור
3-5 גרגרי פלפל אנגלי
2-5 עלי דפנה
מלח לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. שוטפים היטב את הבשר, שמים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי הבשר. מרתיחים את הבשר למשך 2 דקות, מסננים ושוטפים את הבשר.
  2. קוצצים את הבצלים לקוביות ומטגנים בסיר לצבע זהוב. מוסיפים את הבשר, מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים את התבלינים.
  3. ממלאים מים בסיר לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הבשר, למשך כשעה-שעתיים. אם נותרו נוזלים רבים ממשיכים לבשל עם מכסה פתוח.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il