מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סטייק סלמון ברוטב פטריות שמפיניון שמנת ופלפל שחור גרוס

מאת: shif311, קטגוריה: סלמון
פורסם בתאריך: 12.06.14

סטייק סלמון ברוטב פטריות שמנת לבישול או שמנת מתוקה ופלפל שחור גרוס טרי.

מרכיבים עיקריים: סלמון, פטריות שמפיניון, שמנת מתוקה, יין לבן.

משך ההכנה: 45 עד 50 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

קילו מאתיים סטייק סלמון טרי טרי
קופסא אחת פטריות שמפיניון טריות
קופסא שמנת לבישול 32 אחוז שומן או שמנת מתוקה באותם האחוזים של שומן
כף שטוחה פלפל שחור גרוס טרי  
כפית מלח ים אטלנטי
שני שליש כוס יין לבן משובח

אופן הכנת המתכון

  • חלקו את הסלמון לארבע מנות של 300 גרם לכל סועד
  • להמליח בעדינות, לפלפל בעדינות
  • לחמם מחבת היטב להוסיף מעט שמן זית ולטגן את הסלמון בצד העור לקריספיות
  • להפוך לצד השני להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל 5  דקות ולסגור את התנור. 
  • להוציא לכלי נוסף למנוחה. 
  • באותו המחבת שטיגנו וצלינו מעט את הסלמון נטגן מעט את הפטריות שמפיניון נוסיף את היין, לאחר 2 דקות נוסף את השמנת לבישול או השמנת המתוקה, נמליח מעט, ונוסיף את הפלפל השחור והגרוס טרי, ונצמצם מעט את הרוטב. כאשר הרוטב מוכן שופכים את הרוטב על הסלמון ומגישים מייד. 
  • אני אישית הייתי מוסיפה לרוטב מעט דבש ולסיום הייתי מפזרת מעט עירית.      
בתיאבון ובהנאה!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il