מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאי תפוחי עץ של אימא

מאת: conditory, קטגוריה: מאפים מתוקים
פורסם בתאריך: 11.01.15

קילו וחצי של תפוחי עץ גרנד סמית (יצא הרבה, אבל זה כיף וטעים ותמיד מנשנשים...)

מרכיבים עיקריים: קילו וחצי של תפוחי עץ גרנד סמית, 3 כפות קמח, קווצ' של מיץ לימון.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון


תבנית חד פעמית 20X30 או בתבנית עגולה 26
לבצק:
2 כוסות קמח
180 גר' חמאה קרה
כ-10 כפות מים קרים
למילוי:
קילו וחצי של תפוחי עץ גרנד סמית (יצא הרבה, אבל זה כיף  וטעים ותמיד מנשנשים...)
חצי כוס סוכר דמררה
רבע כוס סוכר לבן
3 כפות קמח
קווצ' של מיץ לימון
2 כפיות גדושות של קינמון
קצת חמאה (משהו כמו 20 גר', חתוכה לקוביות קטנטנות בגודל של חצי ס"מ על חצי)

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון (או ביד) לפורר את החמאה עם הקמח. שיש פירורים להוסיף לאט לאט את המים הקרים.

כשהבצק מתחיל להתאחד, להפסיק להוסיף מים (אם יש צורך ניתן להוסיף מים עד שמתחיל להתאחד.

הכמות תלויה בסוג הקמח, טמפ' הקמח והחמאה... כך שאי אפשר לדעת במדויק)

2/3 מהבצק לשטח על התבנית ועל דפנות התבנית (ניתן לשטח ביד או עם מערוך)

 

אופן הכנת המילוי

לקלף ולפרוס תפוחי עץ דק דק במעבד מזון או מנדוליה. להוסיף את שאר החומרים.

למלא את התבנית בתפוחי עץ. לפזר חתיכות חמאה על התפוחים.

לרדד את החלק הנותר של הבצק ולכסות את תפוחי העץ. את קצוות הבצק לדחוף בית התפוחים לדפנות.

לעשות כמה חורים עם סכין כדי לתת לאדים לצאת

לאפות בחום של 180 מעלות כ-שעה. עד שהבצק שחום ויש מעין קרמל שנוצר ממיץ התפוחים והחמאה.

 

*אפשר להוסיף לתפוחים צימוקים, אגוזים וכו'. אני אוהבת נטורל

*אפשר לטבען ע"י החלפת החמאה במזולה או מרגרינה אחרת...

 

בתיאבון גילת יובלמאפים ונפלאות

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il