מרכיבים עיקריים: עגבניות, טונה, מיונז.
מעמידים את העגבניות על קרש חיתוך כשצד הגבעול כלפי מטה. בעזרת סכין חדה, עושים 7-8 חתכים עמוקים בעגבניה כמעט עד בסיסה, אבל בלי להפריד לגמרי את הפרוסות. פותחים מעט את הפרוסות כמו דפי ספר. מסננים את הטונה מנוזלי השימור שבה ומפוררים במזלג. מערבבים את הטונה או הסרדינים עם המיונז, הבצל הירוק והקטשופ, ומתבלים בפלפל עפ"י הטעם. ( אפשר לערבב קלות, ולהשאיר פתיתי טונה או סרדינים גדולים ואפשר גם למעוך הכל יחד לתערובת אחידה, לפי ההעדפה האישית ). בעזרת כף ממלאים מעט מתערובת הטונה או הסרדינים בכל חתך בעגבניות. מעבירים את העגבניות הממולאות לצלחות הגשה מרופדות בעלי חסה. מעל העגבניות מקשטים במעט מיונז ופטרוזיליה קצוצה מעל.
בתיאבון ותיהנו
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1646524