מרכיבים עיקריים: עגבניות, ביצים, מיונז, בצל ירוק.
פורסים את העגבניות לפרוסות. קולפים את הביצים ומפרידים בין חלמונים לחלבונים. עורכים את העגבניות בצלחת הגשה עגולה. חותכים את החלבונים לקוביות קטנות. יוצרים טבעת לבנה מן החלבונים על גבי העגבניות. מפוררים את החלמונים ויוצרים מהם טבעת קטנה יותר במרכז. שמים תלולית מיונית בתוך טבעת החלמונים, ומעטרים הכל בבצל ירוק. ( אם ממהרים אפשר כמובן, להשליך הכל במעורבב לקערה, ולבחוש קמעא עם המיונז ).
הערות למתכון:
אני השתמשתי במתכון רק בכמות של כף אחת מיונז ולא כפי שרשום במתכון המקורי. לדעתי אין צורך יותר מזה, מעל פרוסות העגבניה פיזרתי מלח ורק על פרוסות העגבניה. אין צורך לפזר על הביצים מלח, כי הן כבר מתובלות במיונז ויש מספיק מליחות כבר בהם.
הרעיון הוא מתוך הספר ''סודות מן המטבח'' של נירה רוסו
בתיאבון ותיהנו
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1692255