מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבולצילום: monday

פשטידת פסטה ושמנת עם עשבי תיבול

מאת: monday, קטגוריה: פשטידות
פורסם בתאריך: 22.05.10

פשטידת פסטה בתערובת גבינה, מתובלת, פיקנטית ומוקרמת בערבוב אחד ויש מנה משביעה ונהדרת!

מרכיבים עיקריים: פסטה, גבינה, שמנת חמוצה.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

 500 גר' פסטה פנה או כל צורה אחרת

לתערובת הגבינה ועשבי תיבול:
1 גבינת קוטג'
2 ביצים גדולות
2 מיכלי שמנת חמוצה 9%
1 יוגורט
כפית מלח
פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
כפית שטוחה בזיליקום יבש
כפית אורגנו יבש
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות או פטרוזיליה קצוצה
מעט קינמון להקרמה וקישוט:
גבינה צהובה מגוררת לפיזור - לא חובה
פתיתי פטרוזיליה יבשה

אופן הכנת המתכון

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן כ-6-7 דקות עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים כדי להפסיק בישול. לאחר שהפסטה התקררה מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים לתוכה את כל חומרי תערובת הגבינה והתבלינים.מערבבים הכל יחדיו אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש למשך כ-25 דקות. מוציאים, מפזרים את הגבינה הצהובה ואופים עוד כ-5 דקות עד להקרמת המאפה. מפזרים מעל פתיתי פטרוזיליה יבשה.

בתיאבון ותיהנו

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1693746

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il