מרכיבים עיקריים: עגבניות, פלפל חריף, שום.
את הפלפלים המתוקים והחריפים צולים בתנור בהברשת שמן, שמים בשקית ניילון וסוגרים אותה למס` דקות. לאחר מס` דקות מקלפים בקלות את הפלפלים. חותכים את הפלפלים המתוקים לרצועות ואת הפלפלים החריפים לטבעות. מטגנים את הפלפלים החריפים עם שיני השום הקצוצות מס' דקות. בתוך סיר גדול לשים את העגבניות החתוכות, הפלפלים המתוקים והחריפים עם שיני השום הקצוצות ושמן הזית שבו טיגנו. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מבשלים עד לרתיחה ללא מכסה, מקטינים את האש ללהבה הכי קטנה ומערבבים מדי פעם. מבשלים כשעתיים עד להגרת הנוזלים והסמכת הסלט. מצננים ומגישים.
בתיאבון ותיהנו
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1528595
המתכון מבית מטבחו של בני סיידא והובא לכאן בגרסה שלי