מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת חלוה ופיסטוק עם טרוף שוקולד דבש לוונדרצילום: קייטרינג פינוקים

עוגת חלוה ופיסטוק עם טרוף שוקולד דבש לוונדר

מאת: קייטרינג פינוקים, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 23.05.10

עוגה שנוצרה מתוך רצון להמציא משהו שיהיה רק שלנו.
הומצאה לפני כשנה וחצי לראש השנה, בבית הקפה שלנו "חלוה".

מרכיבים עיקריים: חלווה, פיסטוקים, שוקולד, דבש, חמאה, אבקת אפייה, קמח, ויסקי, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 10

מצרכים להכנת המתכון

חומרים ל-1 אינגליש קייק:
150 גר' חמאה
240 גר' סוכר
10 גר' אבקת אפיה
1 ביצה
120 גר' חלווה מפוררת
280 גר' קמח
2 כפיות ויסקי (או ליקר ויסקי)
150 גר' פיסטוק טחון
 
טרוף (מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק)- ניתן לחלק את הכמויות ב-4:
150 גר' דבש
150 גר' גלוקוז
500 מל' שמנת מתוקה
1 שקית חליטת ארל גריי לוונדר

1 ק"ג שוקולד מריר
25 גר' חמאה

אופן הכנת המתכון

להכין את הטרוף מבעוד מועד:

  1. להרתיח דבש, גלוקוז, שמנת מתוקה עם החליטה פעמיים, לצנן.
  2. להמיס את השוקולד, להוסיף לשמנת והדבש, לערבב עד מסה חלקה.
  3. להוסיף חמאה קרה, לערבב למסה חלקה, לצנן.

העוגה:

  1. בקערת המערבל להקציף ביצה, סוכר וויסקי לקצף לבן.
  2. להוסיף חמאה רכה.
  3. בקערה נוספת לערבב – קמח, א. אפיה, חלוה, פיסטוק טחון.
  4. להוסיף את החומרים היבשים לקערת המערבל עד מסה אחידה.
  5. בתבנית לשטח חצי מכמות הבצק, להניח עיגולים/פסים (או כל צורה אחרת) של הטרוף.
  6. מעל הטרוף להוסיף את מחציתו השנייה של הבצק.
  7. לאפות בחום של 180 מעלות, 30-40 דקות, לבדוק באמצעות קיסם.

טיפ: את הטרוף ניתן להוסיף לעוגות בחושות אחרות שאתם מכינים או לשמור במקרר עד הפעם הבאה. ניתן לצור צורות ולהקפיאן. נשמר במקפיא עד כחצי שנה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il