|
צילום: קייטרינג פינוקים
עוגת חלוה ופיסטוק עם טרוף שוקולד דבש לוונדר
מאת: קייטרינג פינוקים, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 23.05.10
עוגה שנוצרה מתוך רצון להמציא משהו שיהיה רק שלנו. הומצאה לפני כשנה וחצי לראש השנה, בבית הקפה שלנו "חלוה".
מרכיבים עיקריים: חלווה, פיסטוקים, שוקולד, דבש, חמאה, אבקת אפייה, קמח, ויסקי, שמנת מתוקה.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 10
מצרכים להכנת המתכון
חומרים ל-1 אינגליש קייק: 150 גר' חמאה 240 גר' סוכר 10 גר' אבקת אפיה 1 ביצה 120 גר' חלווה מפוררת 280 גר' קמח 2 כפיות ויסקי (או ליקר ויסקי) 150 גר' פיסטוק טחון טרוף (מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק)- ניתן לחלק את הכמויות ב-4: 150 גר' דבש 150 גר' גלוקוז 500 מל' שמנת מתוקה 1 שקית חליטת ארל גריי לוונדר
1 ק"ג שוקולד מריר 25 גר' חמאה
אופן הכנת המתכון
להכין את הטרוף מבעוד מועד:
- להרתיח דבש, גלוקוז, שמנת מתוקה עם החליטה פעמיים, לצנן.
- להמיס את השוקולד, להוסיף לשמנת והדבש, לערבב עד מסה חלקה.
- להוסיף חמאה קרה, לערבב למסה חלקה, לצנן.
העוגה:
- בקערת המערבל להקציף ביצה, סוכר וויסקי לקצף לבן.
- להוסיף חמאה רכה.
- בקערה נוספת לערבב – קמח, א. אפיה, חלוה, פיסטוק טחון.
- להוסיף את החומרים היבשים לקערת המערבל עד מסה אחידה.
- בתבנית לשטח חצי מכמות הבצק, להניח עיגולים/פסים (או כל צורה אחרת) של הטרוף.
- מעל הטרוף להוסיף את מחציתו השנייה של הבצק.
- לאפות בחום של 180 מעלות, 30-40 דקות, לבדוק באמצעות קיסם.
טיפ: את הטרוף ניתן להוסיף לעוגות בחושות אחרות שאתם מכינים או לשמור במקרר עד הפעם הבאה. ניתן לצור צורות ולהקפיאן. נשמר במקפיא עד כחצי שנה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|