מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לזניה בשרית עם חציליםצילום: מנהל האתר

לזניה בשרית עם חצילים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: לזניה
פורסם בתאריך: 28.05.10

מתכון נפלא ופשוט להכנת לזניה בשרית עם חצילים, בזיליקום ואורגנו טרי.

מרכיבים עיקריים: עלי לזניה, חצילים, בשר בקר טחון.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חציל גדול, פרוס לפרוסות של כסנטימטר
דפי לזניה (שלא דורשים בישול מוקדם)
200 גרם רסק עגבניות
800 גרם עגבניות מרוסקות
חצי קילו בשר בקר טחון
צרור עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק
צרור עלי אורגנו טריים קצוצים דק
מלח
פלפל
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
שמן זית

אופן הכנת המתכון

שלב ראשון: בישול החציל

את פרוסות החציל יש להניח על נייר אלומיניום או תבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך כ-15 דקות, על מנת שיתבשלו ויקבלו צבע יפה.

שלב שני: הכנת הרוטב

  1. לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית, עד שמתרכך ומקבל צבע שקוף.
  2. להוסיף את הבשר הטחון בהדרגתיות ולערבב.
  3. לתבל בקצת מלח ופלפל שחור, לפי הטעם (אני אוהב הרבה פלפל שחור).
  4. כשהבשר כמעט מבושל, להוסיף את האורגנו הטרי והבזיליקום (אם אין טרי, אפשר גם להשתמש בקוביות בזיליקום קפואות או אורגנו יבש) ולערבב.
  5. להוסיף את השום הכתוש, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ולערבב שוב.
  6. לטעום ולתקן את התיבול במידת הצורך.

שלב שלישי: הכנת הלזניה

  1. בתבנית אפייה (לפי הגודל שמעדיפים), להעביר טיפה מהנוזלים של הרוטב לתחתית התבנית (כדי שיהיה בסיס שומני ללזניה) ולהניח שכבה ראשונה של דפי לזניה, זה לצד זה, במרווח של קצת פחות מסנטימטר ביניהם.
  2. מעל השכבה הראשונה של דפי הלזניה, לשפוך בצורה שווה שכבה דקה מהרוטב עם הבשר.
  3. להניח שכבה של פרוסות החצילים.
  4. לאטום את הרווחים שבין החצילים באמצעות רוטב נוסף (לא הרבה) ולהניח שכבה נוספת של דפי לזניה.
  5. להניח שכבה נוספת של פרוסות חצילים ומעל, לשפוך שוב מהרוטב, עד שיכסה את המרווח שבין כל החצילים.
  6. להניח שכבה נוספת של דפי לזניה ומעל, לשפוך את כל הרוטב שנשאר בצורה שווה.
  7. לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור למשך כ-40 דקות בחום של 220 מעלות.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il