מרכיבים עיקריים: חיטה, פטריות.
בסיר בגודל מתאים, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עם מעט מלח 5-7 דקות, עד שהבצל שקוף ועסיסי.
מוסיפים לסיר את גרעיני החיטה ומערבבים נמרצות דקה או שתיים, עד שהגרעינים מתחילים להפיץ ריח קל של קליה.
מוסיפים כוס אחת של ציר, ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות ומערבבים לעיתים קרובות כדי למנוע חריכה.
מוסיפים את הירקות, ואת הכוס הנותרת של הציר. מבשלים 25 דקות עד שגרגרי החיטה רכים אל דנטה. מוסיפים עוד ציר לפי הצורך.
ממש לפני ההגשה מערבבים פנימה את העלים הירוקים, ומתבלים במלח ופלפל.
הערות: כדאי להשרות את החיטה במים למשך הלילה, זה מקצר מאוד את זמן הבישול.
ניתן להשתמש בירקות אחרים ובתערובת עלים שונה, לפי העונה.