מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מוס שוקולד שיכור בכוס שמפניה, באדיבות – סוגת

מאת: yaffapr, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 16.06.10

מאת צ'רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף".

מרכיבים עיקריים: סוכר, שמנת, שוקולד.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 6

מצרכים להכנת המתכון

מצרכים ל- 6 מנות אישיות: 3 ביצים חצי כוס סוכר דק דק חצי כפית תמצית וניל חצי כפית נס קפה נמס קורט מלח מיכל שמנת מתוקה 350 גרם שוקולד מריר איכותי חצי כוס אלכוהול משובח לפי הטעם למשל - גרנד מרנייה, ברנדי, טריפל סק, אמרטו, אייריש קרים 100 מ"ל שמנת מתוקה כף סוכר דק.

אופן הכנת המתכון

מקציפים יחד במערבל את הביצים עם חצי כוס סוכר, וניל, מלח, נס קפה לתערובת תפוחה ואוורירית.

בסיר קטן מרתיחים את מיכל השמנת המתוקה, ומורידים מהאש. מכניסים פנימה את השוקולד שבור לקוביות ומערבבים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את האלכוהול הנבחר ומצננים לטמפרטורת החדר.

מקפלים לתערובת הביצים את תערובת קרם השוקולד בעדינות.

מקציפים במערבל 100 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו לתערובת שאיחדנו קודם.

מקררים את התערובת במקרר ולאחר מכן מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות שמפניה אישיות.

ניתן לקשט בפס מרנג או במיני נשיקת מרנג.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il