מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כרובית בקאריצילום: abaveg

כרובית בקארי

מאת: abaveg, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 22.06.10

מתכון להכנת כרובית בקארי, עם גוון הודי שנוסף לו תחכום מודרני מסויים.

מרכיבים עיקריים: כרובית, בצל אדום.

משך ההכנה: רבע שעה
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

לרוטב:
4 כפות חומץ בן יין לבן
1 כפית אבקת קארי מדרס רגיל או חריף
רבע כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
6 כפות שמן זית

לכרובית:
1 כרובית מופרדת לפרחים בגודל נגיסה
מלח גס
חצי כוס תערובת של צנוברים קלויים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת
חצי כוס צימוקים בהירים שהושרו במים חמים
1 בצל אדום קטן, פרוס דק
1 כף עלי כוסברה טריים

אופן הכנת המתכון

הכנת הרוטב: בקערה גדולה יוצקים את החומץ ומוסיפים, תוך כדי עירבוב, את אבקת הקארי, המלח והפלפל השחור. באיטיות רבה זולפים פנימה את שמן הזית. מערבבים עד שחומרי הרוטב מתאחדים. טועמים ומתקנים תיבול.

 

הכנת הכרובית: מאדים את הכרובית במים שהומלחו קלות למשך מספר דקות, עד לדרגת אל דנטה. מעבירים למסננת לייבוש. מוסיפים לכרובית את הצימוקים, הצנוברים, גרעיני החמניה והבצל הקצוץ. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים קלות. מניחים לטעמים להתמזג 1 שעה. עורמים בצלחת הגשה ומעטרים בעלי כוסברה.

 

מגישים בטמפרטורת החדר.

 

הערות: אם הטעם חמצמץ מידי אפשר להוסיף לרוטב מעט סוכר.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il