מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק עוף צח עם כיסנים ממולאים בבשר

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 16.07.10

מתכון נפלא להכנת מרק עוף צח עם כיסנים ממולאים בבשר. מתאים במיוחד לערב ראש השנה או כל חג אחר.

מרכיבים עיקריים: סלרי, עוף.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 7-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 גזרים
בצל
2 עגבניות
2 גבעולי סלרי
2 ראשי שומר
כרישה
עוף שלם (עדיף ללא העור)
2 פרוסות בשר אוסובוקו
כ-250 גרם עגל חלב
2 כנפי הודו
מלח
פלפל בצק לכיסנים:
1 וחצי כוסות קמח
3 ביצים מלית לכיסונים:
בשר בקר טחון
בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל

אופן הכנת המתכון

אופן הכנה:ראשית, יש לבשל את כל מרכיבי המרק עד ליצירת מרק עשיר בטעמים. את המרק יש לבשל במשך כשעה וחצי, עד אשר כל הבשרים רכים. לאחר מכן, להוציא את כל הבשרים מן המרק.

אופן הכנת הכיסונים: בשלב הראשון, יש לעבד בצק מהקמח והביצים.לאחר מכן, ניגש להכנת המילוי. מטגנים את כל חומרי המילוי במעט שמן זית. כעת יש להכין מהבצק עיגולים קטנים (לפי הגודל הרצוי) ולמלא אותם במילוי שטיגנו קלות.להכניס למרק ולבשל במשך כ-10 דקות על אש גבוהה.

לטעום, לתבל במלח ופלפל ולתקן טיבול לפי הטעם.

בתיאבון וחג שמח!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il