|
עוגת שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 30.07.10
מתכון להכנת עוגת שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים. עוגה נפלאה ומפתיעה!
מרכיבים עיקריים: פירות יבשים, סוכר, קמח.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
כוס סוכר 1/2 כוס שמן 2 כוסות קמח תופח 4 ביצים 1/3 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טרי) 100 גרם שוקולד מריר איכותי 100 גרם צימוקים בהירים 100 גרם משמשים יבשים קצוצים 100 גרם תמרים יבשים קצוצים 100 גרם תאנים יבשות קצוצות 1/2 קופסה של משמשים משומרים חתוכים לקוביות 100 גרם אגוזי מלך קצוצים 100 גרם אגוזי לוז קצוצים
אופן הכנת המתכון
- בשלב הראשון, יש לגרר את השוקולד המריר ולחמם את תנור האפייה לחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס. בקערת מערבל, להכניס את הביצים, השמן והסוכר ולהקצף במשך כמה דקות. לאחר מכן, להוסיף את הקמח ולערבל כ-5 דקות נוספות.
- כעת, יש לקפל אל התערובת את יתר המרכיבים.
- ליצוק לתבנית האפייה את כל התערובת והכניס לתנור לאפייה של כ-40 עד 45 דקות (או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
- לצנן את העוגה ולאכול בהנאה!
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|