|
צילום: יח"צ
סלט רימונים ובורגול על בטטה
מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 26.08.10
סלט רימונים, עשבי תיבול ובורגול על בטטה צלויה וטחינה גולמית, מאת מרסיה כצמן ממסעדת Bariba.
מרכיבים עיקריים: רימון, נענע, זעתר, דבש, ראשד, בורגול.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-10
מצרכים להכנת המתכון
1 בטטה ענקים במשקל של כ-700 גרם 4 כפות גדושות טחינה גולמית גרעינים מרימון אחד 2 כוסות עלי פטרוזיליה 2 כוסות עלי נענע 2 כוסות עלי זעתר 2 כוסות ראשד מופרד לגבעולים הדקים 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק 2 כפות בורגול גס מושרה במים חמים למשך 10 דקות, מסונן ומקורר מיץ מלימון אחד 1 כף דבש 2 כפות שמן זית מלח דק ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת המתכון
- צולים את הבטטה עם הקליפה בתנור בחום גבוה של 230 מעלות למשך כשעה.
- מוציאים, מקררים ומקלפים את הבטטה.
- מועכים את הבטטה החמה עם מזלג ומניחים בתחתית כל צלחת.
- מזלפים על הבטטה טחינה גולמית.
- מערבבים את כל עשבי התיבול בקערה עם הרימונים והבורגול ומתבלים במיץ לימון, דבש, מלח, פלפל ושמן זית.
- מעבירים את העשבים לצלחות ומסדרים על גבי הבטטה והטחינה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|