מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלמון אפוי עם שבבי שקדים על אורז שחורצילום: דנה מאירזון

סלמון אפוי עם שבבי שקדים על אורז שחור

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: סלמון
פורסם בתאריך: 26.08.10

מתכון להכנת סלמון אפוי עם שבבי שקדים על אורז שחור. באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת Bariba.

מרכיבים עיקריים: סלמון, אורז שחור, פטרוזיליה, שקדים.

משך ההכנה:
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

800 גרם סלמון טרי ונקי מעצמות (200 גרם דג למנה)
600 גרם אורז שחור (קטנייה)
4 שיני שום
כף דבש
צרור פטרוזיליה
200 גרם שקדים מולבנים שלמים
לתיבול- 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל-לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. שמים את האורז בסיר ומכסים אותו במים קרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות עד שמוכן. אם רואים שהארוז התייבש והוא לא מוכן, מוסיפים מים וממשיכים את הבישול עד שהאורז מבושל אל דנטה. אם נשארים מים-מסננים.    
  2. לפירורים: קולים את השקדים בתנור מחומם מראש, 180 מעלות כ- 5 דקות. מקררים אותם. טוחנים את הפטרוזיליה ומוסיפים את השקדים ב"פולסים" (בהדרגה לאט לאט). לא לטחון יותר מדי. בסופו של דבר את השקדים רואים כחתיכות ולא כמחית.
  3. במחבת עם קצת שמן זית מאדים שום כתוש, מוסיפים את האורז, דבש, מלח ופלפל.
  4. הכנת הדג: שמים בתנור לאחר שמצפים עם הפירורים את צד עליון. (צד תחתון- צד העור). בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך כ- 8 דקות עד שעשוי.

אופן ההגשה: בצלחת רחבה, מניחים את האורז ואת הדג מעליו.

צלמת: דנה מאירזון

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il