מרכיבים עיקריים: סלמון, בטטה, ג'ינג'ר, דבש.
לרוטב בלסמי:
להרתיח בסיר קטן את החומץ עם הדבש, גרידת התפוז וקורט מלח. להנמיך את האש ולצמצם עד קבלת סירופ דליל (הסירופ יסמיך לכשיתקרר). לצנן. הסירופ יכול להישמר שבועות ארוכים בקירור במיכל אטום.
להכנת הבטטות:
בתבנית שתכיל בנוחות את הבטטות מפזרים את המלח הגס בשכבה אחידה. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הבטטות על המלח ואופים עד שהבטטות רכות לגמרי (כשעה). מצננים ומוציאים את בשר הבטטות מתוך הקליפה החרוכה. מתבלים במלח (אפשר גם מעט מאד שום) ושמן זית ומניחים בסיר או מחבת ומחממים. את הבצל הירוק חותכים לפרוסות אלכסוניות דקיקות. את הג'ינג'ר מקלפים וחותכים לגפרורים דקיקים.
להכנת הדג:
מחממים תנור ל-170 מעלות. ממליחים מעט את הדג. מניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. אופים בתנור כ-12 דקות לקבלת מידת עשייה נכונה (הדג אמור להישאר מעט נא, אם רוצים דג עשוי לגמרי, מוסיפים עוד כ-5 דקות אפייה).
להגשה:
מניחים על צלחת את בשר הבטטות החם. מעליו את הסלמון הצלוי, מזלפים את סירופ החומץ הבלסמי ומקשטים מעל ומסביב עם הבצל והג'ינג'ר.
בתיאבון!
צילום: דניאל לילה