מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שוק טלה בתנור בתוך כיכר לחם במילוי דבש ורימון

מאת: חוות הצוק, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 26.08.10

מתכון שוק טלה בתנור אפויה בתוך כיכר לחם במילוי דבש ורימון, באדיבות תומר צוק - חוות צוק המעדנייה.

מרכיבים עיקריים: שוק טלה, דבש, רימון.

משך ההכנה: שלוש שעות
מספר מנות: כ-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

שוק טלה במשקל 3-3.5 קג' (לבקש מהקצב להוציא את העצמות)
כיכר לחם גדולה 30*50 (הזמנה מיוחדת אפשרית במעדניה) מצרכים למילוי:   
כוס גרגירי חיטה שלמה
3 כפות דבש
חופן נענע קצוצה
חצי כוס גרגרי רימון
4 שזיפים מיובשים קצוצים
4 תמרים מגולענים קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
נייר אפייה, חוט לקשירת בשר

אופן הכנת המתכון

  1. כיכר הלחם משמשת כסיר אפייה לשוק. חותכים את כיכר הלחם לאורכה.
  2. מוציאים מעט מתוך הלחם כך שניתן יהיה להניח בתוך הכיכר את השוק הממולאת (לא מוציאים יותר מדי כדי שאפשר יהיה ליהנות מהלחם שספג את טעמי הבשר).
  3. משרים את גרגירי החיטה במים יום קודם או מבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהגרגרים מתרככים.
  4. מערבבים טוב את כל מרכיבי המילוי.
  5. ממלאים את השוק במילוי, סוגרים לצורתה המקורית וקושרים בחוט לבישול.
  6. מורחים את השוק הקשורה בשמן זית ומפזרים עליה מלח ופלפל גרוס.
  7. מכניסים את השוק לתנור חם ל- 15 דק'.
  8. להוציא מהתנור ולהכניס את השוק לכיכר הלחם לקשור טוב את הכיכר כדי שלא תפתח בזמן האפייה.
  9. לעטוף את כיכר הלחם בנייר אפייה ולקשור.
  10. להכניס את הכיכר עם השוק בתוכה לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות לשעתיים וחצי.
  11. לתת לשוק לנוח כעשר דק' לפני הפריסה.
  12. פורסים פרוסות של השוק עם הלחם ומגישים.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il