|
שוק טלה בתנור בתוך כיכר לחם במילוי דבש ורימון
מאת: חוות הצוק, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 26.08.10
מתכון שוק טלה בתנור אפויה בתוך כיכר לחם במילוי דבש ורימון, באדיבות תומר צוק - חוות צוק המעדנייה.
מרכיבים עיקריים: שוק טלה, דבש, רימון.
משך ההכנה: שלוש שעות
מספר מנות: כ-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
שוק טלה במשקל 3-3.5 קג' (לבקש מהקצב להוציא את העצמות) כיכר לחם גדולה 30*50 (הזמנה מיוחדת אפשרית במעדניה)
מצרכים למילוי: כוס גרגירי חיטה שלמה 3 כפות דבש חופן נענע קצוצה חצי כוס גרגרי רימון 4 שזיפים מיובשים קצוצים 4 תמרים מגולענים קצוצים 2 כפות שמן זית מלח פלפל נייר אפייה, חוט לקשירת בשר
אופן הכנת המתכון
- כיכר הלחם משמשת כסיר אפייה לשוק. חותכים את כיכר הלחם לאורכה.
- מוציאים מעט מתוך הלחם כך שניתן יהיה להניח בתוך הכיכר את השוק הממולאת (לא מוציאים יותר מדי כדי שאפשר יהיה ליהנות מהלחם שספג את טעמי הבשר).
- משרים את גרגירי החיטה במים יום קודם או מבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהגרגרים מתרככים.
- מערבבים טוב את כל מרכיבי המילוי.
- ממלאים את השוק במילוי, סוגרים לצורתה המקורית וקושרים בחוט לבישול.
- מורחים את השוק הקשורה בשמן זית ומפזרים עליה מלח ופלפל גרוס.
- מכניסים את השוק לתנור חם ל- 15 דק'.
- להוציא מהתנור ולהכניס את השוק לכיכר הלחם לקשור טוב את הכיכר כדי שלא תפתח בזמן האפייה.
- לעטוף את כיכר הלחם בנייר אפייה ולקשור.
- להכניס את הכיכר עם השוק בתוכה לתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות לשעתיים וחצי.
- לתת לשוק לנוח כעשר דק' לפני הפריסה.
- פורסים פרוסות של השוק עם הלחם ומגישים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|