מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ראגו פטריות

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: פטריות
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון נפלא להכנת ראגו פטריות שמפיניון או פורטובלו, המכיל סלרי, גזר ועשבי תיבול.

מרכיבים עיקריים: בזיליקום, גזר, פטריות שמפיניון, סלרי, פטרוזיליה, שמן זית.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

2 גזרים בינוניים
1 ק"ג פטריות שמפיניון או פורטובלו
2 בצל בינוני
6 עגבניות אדומות מאד
4 גבעולי סלרי עבים, ללא העלים
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
10 עלי בזיליקום טריים
100 סמ"ק שמן זית.
מעט מלח

אופן הכנת המתכון

  1. את הגזרים והבצל לגרד על פומפיה גסה, את הסלרי לקצוץ דק מאד.
  2. את העגבניות לגרד גם על פומפיה גסה או לטחון גס במג'ימיקס.
  3. את הפטריות לחתוך לקוביות 1X1 ס"מ עם הרגליים.
  4. לחמם שמן זית בסיר רחב ולהוסיף את הבצל, הסלרי והגזר. לאדות מספר דקות.
  5. להוסיף את הפטריות ולאדות מספר דקות.
  6. להוסיף את העגבניות ומעט מלח, להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  7. להוסיף את הבזיליקום והפטרוזיליה ולערבב היטב.

רצוי להגיש עם פסטה קצרה ועבה כמו ריגטוני או פנה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il