מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, קמח, ביצים, סוכר.
- את המצרכים בקבוצה הראשונה מניחים בקערת מתכת/נירוסטה בינונית. מניחים את הקערה בתוך סיר עם מים על סף רתיחה, מבלי שהקערה תיגע במים.
- מערבבים עד שהשוקולד והסוכר נמסו לגמרי. הסוכר יכול להראות גרגירי אבל כל שאר החומרים שיראו נוזליים.
- כשהנוזל נראה אחיד וכל התערובת נמסה מורידים את הקערה מהסיר והאש.
- מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד 2 ביצים ו-2 חלמונים עד קבלת מרקם אחיד.
- מקפלים פנימה 45 גרם קמח (כמות שווה ל-3 כפות) ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
- את התערובת מחלקים ל-4 כלים חסיני אש בגודל כוס כאשר התערובת מגיעה עד חצי הכלי (או הכוס)
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומשאירים בין 7-12 דקות תלוי כמה נוזלי רוצים את המרק בסוף.
אפשר להכין את התערובת בכוסות יום לפני ההכנסה לתנור. רק חשוב לזכור שביום ההכנה יש להוציא את הכוסות כחצי שעה טרם ההכנסה לתנור על מנת שיופשרו ויגיעו לטמפרטורת החדר.
אופן ההגשה: לאחר ההוצאה מהתנור מוסיפים כדור גלידת וניל או לחלופין לאוהבי המתוק חמוץ ניתן לשלב עם גלידת סורבה קוקוס או פטל.
בתיאבון!