מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קראמבל תפוחיםצילום: יח"צ

קראמבל תפוחים

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת קראמבל תפוחים, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.

מרכיבים עיקריים: פקאן, תפוחי עץ, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

8 תפוחי סמית ירוקים, קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ
סוכר – במשקל 10% ממשקל קוביות התפוחים
מיץ מלימון אחד בינוני
¼ כפית קינמון טחון
250 גר' פקאן קלוף
220 גר' סוכר
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
¼ כפית קינמון טחון
½ כפית אבקת אפייה
120 גר' קמח
1 ביצה
2 חלמונים

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  1. במטחנת בשר ביתית -  טוחנים את הפקאנים עם הסוכר דרך רשת בינונית (6 מ"מ).
  2. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. מערבלים בעזרת הגיטרה (K), עד לקבלת מרקם אחיד. יוצרים גליל ועוטפים בעזרת ניילון נצמד. מקפיאים.

אופן הכנת מילוי התפוחים:

  1. מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים עד ריכוך התפוחים, כרבע שעה. לא לתת לתפוחים להתפורר.
  2. מצננים היטב ומחלקים בין 4 קערות חסינות חום. משטחים את התפוחים בקערות.

להשלמה:

  1. בעזרת פומפייה גסה, מגרדים את הבצק הקפוא ומפזרים בצורה אחידה על התפוחים.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים עד שהבצק משחים.
  3. מגישים חם.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il