מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט שורשים

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון להכנת סלט שורשים ועשבי תיבול עם ויניגרט שומשום, באדיבות השף נועם דקרס ממסעדת ליליות.

מרכיבים עיקריים: נענע, פטרוזיליה, קולורבי, גזר, סלק, ארטישוק ירושלמי, כוסברה, וואסבי.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 4

מצרכים להכנת המתכון

1 גזר בינוני
1 קולרבי בינוני
1 סלק בינוני
2 יח' ארטישוק ירושלמי (גדולים, יפים וישרים)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
4-5 עלי בזיליקום קרועים
אפשר גם כוסברה למי שאוהב
2-3 כפות של גרעיני חמנייה ו/או דלעת קלופים קלויים מצרכים לרוטב הויניגרט:
50 סמ"ק (4 כפות) חומץ בן יין אדום
100 סמ"ק (חצי כוס) שמן זית כתית מעולה
25 סמ"ק (2 כפות) שמן שומשום
מלח לפי הטעם
חצי כפית אבקת וואסבי או וואסבי מוכן או כפית חזרת לבנה

אופן הכנת המתכון

  1. לקלף את הגזר, קולורבי, סלק, ארטישוק ירושלמי ולשטוף היטב.
  2. בעזרת סכין חדה או מנדולינה לחתוך את כל הירקות לגפרורים דקים.
  3. להכנת הויניגרט להכניס את חומרי הויניגרט לצנצנת עם מכסה, לסגור היטב ולנער טוב.

אופן ההגשה:

  1. להניח את כל הירקות ועשבי התיבול בקערה נוחה לערבוב.
  2. לצקת מעל את הרוטב ולערבב היטב.
  3. להעביר לכלי הגשה עם מעט מהנוזלים שנשארו בקערת הערבוב.
  4. לפזר מעל את הגרעינים ולהגיש.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il