|
צילום: יח"צ
עוגיות אלפחורס
מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: אלפחורס
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת עוגיות אלפחורס, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.
מרכיבים עיקריים: חמאה, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה, קוקוס, קמח, ריבת חלב.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-12
מצרכים להכנת המתכון
400 ג' חמאה 1 כוס סוכר 2 יחידות ביצים גדולות ריבת חלב כוס וחצי קמח 2 כוסות קורנפלור 1 חבילה אבקת אפייה 100 גרם קוקוס קלוי
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם גיטרה.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב היטב עם המיקסר.
- מערבבים הכל ביחד עם קמח, קורנפלור ואבקת האפייה עד שנהיה בצק אחיד.
- את התערובת שמים בקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מוציאים מקירור ומרדדים לעובי של 5 מ"מ.
- קורצים עיגולים בעזרת מיקד או כוס - בעלת קוטר 3 ס"מ.
- מסדרים על מגש ואופים בחום של 160 מעלות כ 10-12 דקות.
- מצננים את הבצק האפוי בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
- זולגים (זולפים או ממלאים) ריבת חלב על חצי מהעיגולים וסוגרים לצורת סנדוויץ עם המחצית השנייה של העיגולים.
- מגלגלים בקוקוס קלוי ומגישים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|