|
באגט צרפתי
מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: באגט
פורסם בתאריך: 03.09.10
מתכון להכנת בגט צרפתי, באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן, מליליות BAKERY.
מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים.
משך ההכנה: הרבה עבודה
מספר מנות: 14
מצרכים להכנת המתכון
כוס מים כוס קמח חתיכה קטנה של שמרים (2 גר')
2.5 כוסות מים 1 ק"ג קמח כפית וחצי מלח כף שמרים
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את כוס המים ביחד עם כוס הקמח ו-2 גר' שמרים ומניחים בצד ל-3 שעות.
- לאחר 3 שעות מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
- מערבבים את כל החומרים כולל הבצק מהסעיף הקודם, לשים (מלשון ללוש) בערך 12-13 דקות.
- מניחים את הבצק בצד ל 50 דקות מכוסה בבד.
- מחלקים ל-14 כדורים.
- מעצבים צורה של בגט – מוארך.
- מניחים על מגשים ומכסים בבד למשך 70-80 דקות.
- עושים פנסים (חתכים) ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 240 מעלות. מניחים בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים.
- אחרי 2-3 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|