מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפויצילום: monday

סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפוי

מאת: monday, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 11.09.10

צורת הגשה שונה של סלק...אפוי וממולא בדברים נפלאים שכולם אוהבים... לצמחוניים שביניכם חגיגה אמיתית.

מרכיבים עיקריים: סלק אדום, קוסקוס, כרוב לבן.

משך ההכנה:
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

החומרים לסלק:
5 סלק גדולים
1 כפית מלח
2 כפות חומץ בן יין לבן לקוסקוס:
1 חב' קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון  לירקות:
כרוב לבן מאודה ( בסוף המתכון מצורף מתכון הכנה )
4 גזרים בינוניים מגוררים גס
1 פלפל צהוב גדול חתוך לקוביות
פנים הסלק חתוך לקוביות      לכרוב לבן מאודה:
1 כרוב גדול
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד

אופן הכנת המתכון

הכנת הסלק:

משפשפים בעזרת מברשת היטב את הסלק, ממלאים סיר במים ומערבבים את החומץ והמלח היטב עם המים. מכניסים את הסלק על קליפתו ומבשלים אותו חצי בישול, במשך שעה על להבה בינונית, עד שנועצים מזלג בסלק ורואים שהמזלג נכנס בסלק, אבל עדיין הסלק קשה.

הכנת הקוסקוס:

מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית. בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן, המלח, אבקת מרק הבצל, הפפריקה, הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים הכל היטב יחד, כשרותח מוזגים מיד מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את הקוסקוס וסוגרים מיד את מכסה הסיר מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים. כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס.

הכנת כרוב לבן מאודה:

לטגן בצל עד להזהבה, לחתוך את הכרוב לרצועות דקות, ולאדות את הכרוב על האש עם הבצל ( כמובן ללא מים ) עד שנעשה זהוב. לאחר השחמת הכרוב להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון. לערבב מעט ולאדות עוד בערך כ-10 דקות. אם רוצים אחרי שלב הוספת הסוכר והלימון אפשר להוסיף גזר מגורר, פלפלים ואז יש לכם סלט כרוב מאודה עם תוספות למיניהם.

הכנת הסלק עם הסלטים:

לאחר שהסלק בושל חצי בישול, חותכים את ''כובע'' הסלק ושומרים בצד בתור מכסה ( רק כקישוט אם רוצים ), מגרדים את הקליפה בעדינות מהסלק ומי שרוצה גם מה''כובע''. בעזרת כף פריזיאן מוציאים בזהירות את פנים הסלק. שומרים את פנים הסלק שהוצאנו ואח''כ חותכים אותו לקוביות שישמשו אותנו בסלט הקוסקוס ושאר הירקות. לאחר שהכרוב המאודה עם הירקות מוכן והקוסקוס מוכן, מעבירים אל קערה גדולה את הקוסקוס המוכן, אליו מוסיפים את כל מלית הסלק שהוצאנו, כמחצית מסלט הכרוב המאודה ומערבבים הכל ביחד. ממלאים את הסלק בתערובת הקוסקוס, אם רוצים שמים את ה''כובע'' מעל ומניחים בתוך תבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה. שולחים לאפיה בחום של 175 מעלות ל-30 דקות לא יותר! מוציאים ומגישים.

 

בתיאבון ותיהנו

בקישור שכאן אפשר לראות סדנת הכנה לדבר הנפלא הזה:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1735136

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il