|
צילום: יח"צ
בריוש אתרוגים
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 13.09.10
מתכון להכנת בריוש אתרוגים, באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.
מרכיבים עיקריים: קמח, סוכר, חמאה, לימון, שמרים, חלב, שקדים, רום, אתרוג, קורנפלור.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 500 גרם קמח 10 גרם מלח 100 גרם סוכר 4 ביצים 300 גרם חמאה 100 גרם חלב 20 גרם שמרים קליפת לימון למילוי שקדים: 100 גרם אבקת סוכר 100 גרם שקדים מולבנים טחונים כפית גדושה קורנפלור 100 גרם חמאה 1 ביצה 2 כפות רום 150 גרם אתרוגים מסוכרים קצוצים
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- לערבב חלב ושמרים בקערה בצד
- לערבב קמח, מלח וסוכר
- להוסיף ליבשים את הביצים ולערבב
- להוסיף חלב ושמרים ולערבב היטב
- להוסיף את החמאה וללוש עד שהיא נספגת בבצק
- לכסות ולשים במקרר
אופן הכנת המילוי: לערבב הכל יחד ולקרר במקרר
- לחלק את הבצק ל- 10 חתיכות
- לרדד כל חתיכה למלבן
- למרוח על המלבן קרם שקדים, לפזר מעל אתרוגים
- לקפל ל- ½ לאורך ולקפל שוב ל- ½ ברוחב
- להניח בתוך תבנית בריוש
- לתת לתפוח עד שמכפיל את נפחו
- למרוח בביצה ולאפות כ- 20 דקות עד שזהוב
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|