מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בריוש אתרוגיםצילום: יח"צ

בריוש אתרוגים

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 13.09.10

מתכון להכנת בריוש אתרוגים, באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט.

מרכיבים עיקריים: קמח, סוכר, חמאה, לימון, שמרים, חלב, שקדים, רום, אתרוג, קורנפלור.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
500 גרם קמח
10 גרם מלח
100 גרם סוכר
4 ביצים
300 גרם חמאה
100 גרם חלב
20 גרם שמרים
קליפת לימון למילוי שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
כפית גדושה קורנפלור
100 גרם חמאה 
1 ביצה 
2 כפות רום 
150 גרם אתרוגים מסוכרים קצוצים

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  1. לערבב חלב ושמרים בקערה בצד
  2. לערבב קמח, מלח וסוכר
  3. להוסיף ליבשים את הביצים ולערבב 
  4. להוסיף חלב ושמרים ולערבב היטב 
  5. להוסיף את החמאה וללוש עד שהיא נספגת בבצק   
  6. לכסות ולשים במקרר 

אופן הכנת המילוי: לערבב הכל יחד ולקרר במקרר

  1. לחלק את הבצק ל- 10 חתיכות  
  2. לרדד כל חתיכה למלבן
  3. למרוח על המלבן קרם שקדים, לפזר מעל אתרוגים
  4. לקפל ל- ½ לאורך ולקפל שוב ל- ½ ברוחב
  5. להניח בתוך תבנית בריוש 
  6. לתת לתפוח עד שמכפיל את נפחו 
  7. למרוח בביצה ולאפות כ- 20 דקות עד שזהוב      

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il