מרכיבים עיקריים: בשר לשון, זיתים, יין אדום.
מניחים את הלשונות להתבשל במים עד להרתחה ובודקים אם הבשר רך דיו שיאפשר קילוף העור העבה של הלשון. אם לא, ממשיכים בבישול ובודקים מדי פעם את רכות הבשר. מוציאים לצינון מעט ומקלפים בעזרת סכין חדה את העור וכל הג'יפה שמסביב. את הזיתים מבשלים במים עד להרתחה כדי להוציא מרירות. את הבשר פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך ומעבירים לסיר כבד. מבשלים בערך שעה וחצי עם המים והיין עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את רסק העגבניות והפלפל. מוסיפים גם את הגזרים וגבעולי הסלרי, מוסיפים בצל מטוגן יחד עם השום עד לשקיפות. גם את הזיתים אנו מוסיפים וממשיכים לבשל על אש נמוכה בערך עוד שעה או עד לריכוך הבשר והירקות. את המלח מוסיפים לקראת הסוף. למי שאוהב ניתן להוסיף גם פטריות שמאדים קצת במחבת לפני הכנסתם לסיר.
בתיאבון ותיהנו!
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1788407