מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לשון ביין וזיתיםצילום: monday

לשון ביין וזיתים

מאת: monday, קטגוריה: בשר בקר
פורסם בתאריך: 13.09.10

בשר לשון, רך יותר מסטייק, מנה שהיא מעדן וחגיגה על השולחן. כל אוהבי הבשר בטוח יאהבו מנה שכזו!

מרכיבים עיקריים: בשר לשון, זיתים, יין אדום.

משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 לשונות במשקל מירבי של כ-1/2 1 ק"ג לכל לשון
500 גרם זיתים ירוקים מגולענים - אופציה
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום יבש - קברנה מרלו שיראז ( או כל יין אחר טוב שאוהבים )
3 בצלים פרוסים מטוגנים לשקיפות
3-5 גזרים פרוסים
5-6 גבעולי סלרי אמריקאי
6 שיני שום פרוסות מטוגנות עדין
גרגרי פלפל שחור טרי גרוס
מים לפי הצורך
מלח

אופן הכנת המתכון

מניחים את הלשונות להתבשל במים עד להרתחה ובודקים אם הבשר רך דיו שיאפשר קילוף העור העבה של הלשון. אם לא, ממשיכים בבישול ובודקים מדי פעם את רכות הבשר. מוציאים לצינון מעט ומקלפים בעזרת סכין חדה את העור וכל הג'יפה שמסביב. את הזיתים מבשלים במים עד להרתחה כדי להוציא מרירות. את הבשר פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך ומעבירים לסיר כבד. מבשלים בערך שעה וחצי עם המים והיין עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את רסק העגבניות והפלפל. מוסיפים גם את הגזרים וגבעולי הסלרי, מוסיפים בצל מטוגן יחד עם השום עד לשקיפות. גם את הזיתים אנו מוסיפים  וממשיכים לבשל על אש נמוכה בערך עוד שעה או עד לריכוך הבשר והירקות. את המלח מוסיפים לקראת הסוף. למי שאוהב ניתן להוסיף גם פטריות שמאדים קצת במחבת לפני הכנסתם לסיר.

בתיאבון ותיהנו! 

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1788407

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il