מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קרפיון בנוסח מרוקאיצילום: monday

קרפיון בנוסח מרוקאי

מאת: monday, קטגוריה: קריפיון
פורסם בתאריך: 13.09.10

מדג אשכנזי, הפך להיות דג מרוקאי גזעי עם כל התיבול שהוא מתבשל בו.

מרכיבים עיקריים: קרפיון, עגבניות, פלפל ירוק חריף.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 9 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3/4 ק"ג דג קרפיון חתוך לפרוסות (כ-9 פרוסות)
מיץ לימון
מים
3 עגבניות חלוטות ומגוררות דק
שיני שום מראש של שום קצוצות גס
2 כפות שמן זית
1/4 חבילות פטרוזיליה קצוצה גס
7 גבעולי עלי נענע קצוצים גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות חווייאג'
1 כפית מלח

אופן הכנת המתכון

משרים את פרוסות הדג במים ומיץ הלימון כשעה (להוצאת ריח וגם טעם בדג). בינתיים מכינים את כל תערובת הירקות. לתוך סיר בינוני מוסיפים את שיני השום הקצוצות עם שמן הזית ומטגנים כדקה שתיים ולא יותר! מוסיפים את העגבניות המגוררות ואת כל עשבי התיבול, את התבלינים והפלפל החריף. מערבבים הכל יחדיו לרוטב אחיד. שוטפים את הדגים מהמים ומיץ הלימון שבו שהו ומוסיפים לסיר עם הרוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה, ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות על אש נמוכה ומגישים.

בתיאבון ותיהנו!

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1517969

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il