מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאפאנש - סופגניות רומניות

מאת: sonni, קטגוריה: אוכל רומני
פורסם בתאריך: 22.09.10

מתכון להכנת פאפאנש, סופגניות רומניות. באדיבות מרשת מסעדות פרסקו וחמארה, אוכל רוסי, אוכל רומני ואוכל מזרח אירופי אוטנתי בטעם אווירה ומחירים של פעם. רחוב משה בקר 11 אזור התעשייה הישן ראשון לציון 03-9665449

מרכיבים עיקריים: קמח, דובדבנים, שמנת.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 6

מצרכים להכנת המתכון

½ ליטר שמנת מתוקה ו-1 כף רוויון לסופגניות:
250 גרם גבינה לבנה לאפייה
½ קג קמח לבן
קליפה מגורדת מלימון וחצי
1 כף סודה לשתייה
½ כוס סולת טחונה
2.5 כפות סוכר לבן
לרוטב דובדבנים
½ קג דובדבנים טריים (אפשר גם אוכמניות /דומדמניות/פירות יער)
½ קג סוכר לבן
1 לימון סחוט
1-2 טיפות מי ורדים (לא חובה)

אופן הכנת המתכון

מכינים את השמנת הביתית, מערבבים ומעבירים לכלי סגור יומיים במקרר ויום בטמפרטורת החדר ואז חזרה למקרר.

 

הכנת סופגניות:

  1. מערבבים ולשים לבצק מכסים ומטפיחים כחצי שעה במקום חמים.
  2. יוצרים חמישה ששה כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע לצורת דונאטס.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות בחום בינוני עד לקבלת צבע חום כהה (מקסימום רבע שעה) – מטרת הטיגון העמוק ליצור מרקם אחיד של כל הסופגניה.

הכנת הרוטב: מרתיחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד להיווצרות תערובת סמיכה.

 

להגשה: סופגניה במרכז הצלחת מעליה שמנת ומעל רוטב הדובדבנים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il