מרכיבים עיקריים: קמח, דובדבנים, שמנת.
מכינים את השמנת הביתית, מערבבים ומעבירים לכלי סגור יומיים במקרר ויום בטמפרטורת החדר ואז חזרה למקרר.
הכנת סופגניות:
-
מערבבים ולשים לבצק מכסים ומטפיחים כחצי שעה במקום חמים.
-
יוצרים חמישה ששה כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע לצורת דונאטס.
-
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות בחום בינוני עד לקבלת צבע חום כהה (מקסימום רבע שעה) – מטרת הטיגון העמוק ליצור מרקם אחיד של כל הסופגניה.
הכנת הרוטב: מרתיחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד להיווצרות תערובת סמיכה.
להגשה: סופגניה במרכז הצלחת מעליה שמנת ומעל רוטב הדובדבנים.