מרכיבים עיקריים: שרימפס, קלמארי, פטריות שמפיניון, קורנפלור, אגוז מוסקט.
שמים חמאה שתכסה את שכבת הסיר. ברגע שתימס, לשים פטריות, קופסא קטנה אחת מספיקה. מבשלים ומגיעים למצב שהפטריות מוציאות את המיץ. שופכים את השמנת ונותנים בישול על אש נמוכה. ברגע שמתחיל לבעבע, אפשר לתבלן עם מעט אגוז מוסקט, מלח, פלפל לבן. לשים מרק פטריות לפי הטעם.
לוקחים קערה שאפשר לערבב בה עם מטרפה. שופכים כוס וחצי של חלב קר, מוסיפים כפית קורנפלור, אולי קצת יותר מכפית, לא להשתגע. מערבבים ביחד ואז מוסיפים הכל אל הסיר לאט ותוך כדי בחישה ממושכת כ -5 דקות.
מכבים ונותנים לרוטב לנוח.
אופן הכנת פירות הים: לקחת סיר לשים כמה עלי דפנה פלפל שחור שלם. להרתיח עד שמבעבע. לשים בפנים למשך 3 דקות ולא יותר, להוציא ואפשר להוסיף לרוטב (לא חייב).
מבשלים את הפטוציני בין 7 ל 9 דקות ואפשר להתחיל לחגוג!
בתיאבון!