מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טארט מהיר של בננות וקרם שקדיםצילום: דן פרץ

טארט מהיר של בננות וקרם שקדים

מאת: yaffapr, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 19.10.10

טארט מהיר של בננות וקרם שקדים, מאת צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת אוליב ליף. באדיבות סוגת.

מרכיבים עיקריים: שקדים, לימון, בצק עלים, בננות, סוכר.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4 בננות בשלות חתוכות לטבעות של 2 ס"מ
עלה של בצק עלים בגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ
2 כפות אבקת סוכר לקרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים דק
50 גרם סוכר דק של "סוגת"
2 חלבונים
כפית גרידת לימון

אופן הכנת המתכון

טארט מהיר הכנה, פשטות ההכנה אינה ניכרת בתוצאה הסופית... השוס הגדול הוא שהטארט הוא פרווה כך שניתן להגיש אותו בכיף לאחר ארוחה בשרית חגיגית!

  1. מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל 4 חתיכות זהות בגודלן. ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט.
  2. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.
  3. מכינים את קרם השקדים: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.  מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר.
  4. מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.
  6. מומלץ להגיש עם גלידה או סורבה בטעם אהוב.

צילום המתכון: דן פרץ

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il