מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קאיהו (נתחי חזה עוף בקארי ירוק)צילום: דניאל לילה

קאיהו (נתחי חזה עוף בקארי ירוק)

מאת: שף קיאטי סאק, קטגוריה: אוכל תאילנדי
פורסם בתאריך: 11.11.10

מתכון להכנת קאיהו - נתחי חזה עוף בקארי ירוק. באדיבות השף קיאטי סאק ממסעדת סאטורי התיאלנדית.

מרכיבים עיקריים: חזה עוף, בזיליקום, קארי ירוק, כוסברה, חצילים, שעועית ירוקה.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 פחיות קטנות של חלב קוקוס
2 נתחי חזה עוף
צרור בזיליקום
צרור כוסברה
חציל אחד
משחת קארי ירוק
סוכר
מלח

אופן הכנת המתכון

  1. מרתיחים את החלב קוקוס על מחבת ווק.
  2. מניחים את נתחי חזה העוף במחבת, מוסיפים 2 כפות של משחת הקארי הירוק (תלוי ברמת החריפות הרצויה של המבשל, ניתן להוסיף עוד משחה וכך הקארי יצא יותר חריף).
  3. חותכים חצילים לקוביות (בעונה ישנו חציל תאילנדי קטן ועגול-מומלץ).
  4. מוסיפים צרור בזיליקום ואת הכוסברה לאחר שטחנו אותה במעבד המזון באופן הדק ביותר.
  5. מוסיפים 2 כפות סוכר, חצי כף מלח וממשיכים לבשל על הווק, על אש קטנה, עד לריכוך מלא של החצילים.

אופן הגשה: בקערה עמוקה בליווי אורז מאודה.

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il