מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פלפל שושקהצילום: דניאל לילה

פלפל שושקה

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: פלפלים
פורסם בתאריך: 17.11.10

מתכון להכנת פלפל שושקה, באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת Bariba - מטבח מודרני בריא וכשר, נמל תל אביב.

מרכיבים עיקריים: חציל, עגבניות, אבקת סוכר, בצל סגול, פלפלים אדומים.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 פלפלים גדולים ואדומים
צרור עירית
250 גרם גבינת עיזים
בצל סגול בינוני  
להכנת ממרח החציל:
1 חציל
2 שיני שום
4 עגבניות אדומות בשלות
25 גרם אגוזי מלך
2 כפות שמן זית
כפית אבקת סוכר
קורט מלח
קורט פלפל

אופן הכנת המתכון

להכנת הפלפלים:

  1. בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, מכניסים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית (תבנית כולה משוחה) ואופים למשך 10 דקות.
  2. אחרי 10 דקות, מוציאים מהתנור – הופכים את הפלפלים וממשיכים את הצלייה למשך כ- 4 דקות.
  3. מוצאים מהתנור, שמים בקופסא ומעל סוגרים עם מכסה. האדים עוזרים לפלפלים להתקלף ביתר קלות.

להכנת הגבינה:

  1. קוצצים את העירית דק דק.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
  3. מערבבים את העירית והבצל הסגול בקערה ביחד עם הגבינת עיזים

הכנת החציל:

  1. שורפים את החציל על האש עד שהוא מוכן – הקליפה שרופה והחציל בפנים רך.
  2. שמים את החציל בבלנדר/מעבד מזון
  3. מוסיפים את השום ושמן הזית וטוחנים עד מרקם אחיד

הכנת הקולי עגבניות:

  1. מוציאים את העוקץ והזרעים מהעגבניות
  2. מכניסים לבלנדר ביחד עם האגוזים, אבקת הסוכר וקורט מלח
  3. טוחנים הכל ביחד עד מרקם אחיד ומעט סמיך
  4. מוסיפים שמן זית
  5. טועמים

אופן מילוי הפלפל:

  • מקלפים את הפלפל, חוצים לחצי פותחים אותו כדף על הקרש
  • מניחים את המילוי – כ-60 גרם מילוי
  • מגלגלים את הפלפל
  • הפלפל מוכן

אופן הגשה: שמים על צלחת כף של ממרח חציל, מניחים את הפלפלים על הממרח ומזלפים מעל קולי עגבניות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il