|
צילום: דניאל לילה
פלפל שושקה
מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: פלפלים
פורסם בתאריך: 17.11.10
מתכון להכנת פלפל שושקה, באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת Bariba - מטבח מודרני בריא וכשר, נמל תל אביב.
מרכיבים עיקריים: חציל, עגבניות, אבקת סוכר, בצל סגול, פלפלים אדומים.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 פלפלים גדולים ואדומים צרור עירית 250 גרם גבינת עיזים בצל סגול בינוני
להכנת ממרח החציל: 1 חציל 2 שיני שום 4 עגבניות אדומות בשלות 25 גרם אגוזי מלך 2 כפות שמן זית כפית אבקת סוכר קורט מלח קורט פלפל
אופן הכנת המתכון
להכנת הפלפלים:
- בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, מכניסים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית (תבנית כולה משוחה) ואופים למשך 10 דקות.
- אחרי 10 דקות, מוציאים מהתנור – הופכים את הפלפלים וממשיכים את הצלייה למשך כ- 4 דקות.
- מוצאים מהתנור, שמים בקופסא ומעל סוגרים עם מכסה. האדים עוזרים לפלפלים להתקלף ביתר קלות.
להכנת הגבינה:
- קוצצים את העירית דק דק.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
- מערבבים את העירית והבצל הסגול בקערה ביחד עם הגבינת עיזים
הכנת החציל:
- שורפים את החציל על האש עד שהוא מוכן – הקליפה שרופה והחציל בפנים רך.
- שמים את החציל בבלנדר/מעבד מזון
- מוסיפים את השום ושמן הזית וטוחנים עד מרקם אחיד
הכנת הקולי עגבניות:
- מוציאים את העוקץ והזרעים מהעגבניות
- מכניסים לבלנדר ביחד עם האגוזים, אבקת הסוכר וקורט מלח
- טוחנים הכל ביחד עד מרקם אחיד ומעט סמיך
- מוסיפים שמן זית
- טועמים
אופן מילוי הפלפל:
- מקלפים את הפלפל, חוצים לחצי פותחים אותו כדף על הקרש
- מניחים את המילוי – כ-60 גרם מילוי
- מגלגלים את הפלפל
- הפלפל מוכן
אופן הגשה: שמים על צלחת כף של ממרח חציל, מניחים את הפלפלים על הממרח ומזלפים מעל קולי עגבניות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|