מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ספגטי בולונזצילום: מנהל האתר

ספגטי בולונז

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ספגטי
פורסם בתאריך: 18.11.10

מתכון פשוט וטעים להכנת ספגטי בולונז. ניתן כמובן להשתמש בפסטה שאוהבים.

מרכיבים עיקריים: בשר בקר טחון, בזיליקום, בצל, שום, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, אורגנו.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם בשר בקר טחון
בצל אחד גדול
4 שיני שום
אורגנו טרי (או יבש)
בזיליקום טרי קצוץ
50 גרם רסק עגבניות
250 גרם עגבניות מרוסקות
חבילת פסטה (מקרוני או כל פסטה אחרת שאוהבים)
שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן הכנת המתכון

לבשל את הפסטה במים בהתאם להוראות היצרן.

הכנת רוטב הבולונז:

  1. לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן זית.
  2. אחרי שהבצל מתרכך טיפה ונהיה שקוף (שלא יזהיב עדיין), להכניס בהדרגתיות את הבשר הטחון ולערבב היטב.
  3. כשהבשר מקבל צבע לבנבן (אך לא מבושל לחלוטין), לתבל במעט מלח, פלפל, עשבי התיבול (בזיליקום ואורגנו - לפי הטעם), השום הכתוש ולערבב. אם הבשר מתייבש, ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית.
  4. להוסיף את העגבניות המרוסקות והרסק עגבניות ולערבב.
  5. להביא לרתיחה ולהנמיח את האש עד שהפסטה תהיה מוכנה.

לסנן את הפסטה ולערבבה עם הרוטב בכלי הגשה (ניתן להקפיא חלק מהרוטב לשימוש חוזר בהמשך).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il