מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לסופגניות טפנד זיתיםצילום: יעל אילן

מתכון לסופגניות טפנד זיתים

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 21.11.10

מתכון לסופגניות טפנד זיתים, באדיבות מתוקה - קונדיטוריה ישראלית בעבודת יד.

מרכיבים עיקריים: .

משך ההכנה:
מספר מנות: 35-40 סופגניות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק: 1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית פרג שלם
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית טימין יבש
25 גרם טפנד זיתים שחורים
2 כפות ויסקי/ברנדי
100 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר
15 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון
   

רכיבים לציפוי: 500 גבינה שמנת זיתים 30% של גד
זיתים שלמים מגולענים בקיסם לקישוט

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים,תבלינים יבשים, טפנד והאלכוהול.
  • מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קובייה אחר קובייה. 
  • כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים  עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. 

אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד:

  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
  • במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
  • צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
  • את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  • מעבירים את הגבינה לשק זילוף.
  • מחוררים את הסופגנייה, וממלאים בנדיבות.
  • מחדירים את הזית השלם לקיסם ומקשטים בעזרתו את הסופגנייה בסטייל מרטיני.

חג שמח ובתיאבון!

צילום המתכון: יעל אילן

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il