מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלי הודו

מאת: לינדה, קטגוריה: צלי
פורסם בתאריך: 13.04.10

חזה הודו שלם (פרפר או חצי פרפר) מתובל שניתן להגישו חם וקר.

מרכיבים עיקריים: חזה הודו.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חזה הודו בחתיכה (חצי פרפר או פרפר שלם)
בצל
שום
מלח
פלפל
עלי דפנה
כורכום
שמן חמניות
גזר אחד
אבקת מרק עוף

אופן הכנת המתכון

מטגנים בסיר 5 שיני שום ובצל אחד חתוך לריבועים קטנים עד להשחמה. מוסיפים את החזה השלם ומטגנים גם אותו מעט משני הצדדים. מתבלים בקורט מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, כף אבקת מרק עוף.

מוסיפים כוס וחצי מים, גזר אחד חתוך לחתיכות ו-3 עלי דפנה.

מכסים את הסיר במכסה ונותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כשעה. רצוי להפוך פעם אחת את הצלי.

לאחר ההכנה, להוציא את הצלי מהסיר ולתת לו להתקרר במקרר יממה (את הנוזלים לשמור בכלי נפרד). כאשר הצלי קר ניתן לפרוס אותו לפרוסות ולהגישן קר או חם. במידה ומוגש חם, יש להכניס את הפרוסות לתערובת הנוזלים ולחמם ביחד.

בתאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il