מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק אפונה ירוק חורפי

מאת: לילך, קטגוריה: מרק אפונה
פורסם בתאריך: 02.01.11

מתכון להכנת מרק אפונה חורפי, בילדות נהגנו לכנותו 'מרק ירוק' של דודה שושי.

מרכיבים עיקריים: אפונה, שום, בצל, תפוחי אדמה, אבקת מרק עוף, כוסברה.

משך ההכנה: כשעה וחצי, לא כולל השריית האפונה היבשה
מספר מנות: 5

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות אפונה יבשה
7 כוסות מים רותחים
5 שיני שום טרי כתוש
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
כף אבקת מרק עוף
חצי צרור כוסברה טרייה קצוצה
מלח, פלפל לבן, כף כמון
2 כפות שמן
 

אופן הכנת המתכון

מתחילים לילה קודם עם השריית האפונה היבשה במים על מנת לרככה ולצמצם את זמן הבישול.

בסיר גדול יוצקים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ויוצקים את המים. מבשלים עד להרתחה. מוסיפים את התבלינים, האפונה(לאחר שטיפתה) תפוא' והכוסברה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית - נמוכה במשך כשעה - שעה ורבע נוספות עד לריכוך העדשים ויצירת מרק סמיך. יש להקפיד לערבב מדי פעם למניעת חריכת המרק בתחתית הסיר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il