מרכיבים עיקריים: אפונה, שום, בצל, תפוחי אדמה, אבקת מרק עוף, כוסברה.
מתחילים לילה קודם עם השריית האפונה היבשה במים על מנת לרככה ולצמצם את זמן הבישול.
בסיר גדול יוצקים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ויוצקים את המים. מבשלים עד להרתחה. מוסיפים את התבלינים, האפונה(לאחר שטיפתה) תפוא' והכוסברה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית - נמוכה במשך כשעה - שעה ורבע נוספות עד לריכוך העדשים ויצירת מרק סמיך. יש להקפיד לערבב מדי פעם למניעת חריכת המרק בתחתית הסיר.