מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כבדי עוף צלויים בבצל, פטריות ויין

מאת: לילך, קטגוריה: כבד עוף
פורסם בתאריך: 02.01.11

כבדי עוף צלויים במחבת ברוטב יין אדום מתקתק, בצל ופטריות שמפיניון.

מרכיבים עיקריים: כבד עוף, פטריות, בצל, פטריות שמפיניון.

משך ההכנה: 20-30 דק'
מספר מנות: 3-4

מצרכים להכנת המתכון

1/2 ק"ג כבדי עוף טריים, שטופים ונקיים
2 בצלים בינוניים
סלסילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות עבה
1/2 כוס יין אדום
1/3 כפית מלח
כף סוכר חום
פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנת המתכון

לצלות את כבדי העוף במחבת ללא שמן עד להפרשת הנוזלים...ולהניח בצד.חשוב לא לצלות מדי כדי לא לייבש את הכבדים אלא רק מטעמי כשרות.

במחבת נקייה יש לצקת את השמן ולטגן עד להזהבה את הבצל, להוסיף את פטריות השמפיניון, מלח, פלפל והסוכר. להוסיף את היין ולבשל על אש בינונית עד לצמצום הרוטב לחצי. להוסיף את כבדי העוף הצלויים ולהמיך לבשל על אש בינונית כ 5 דקות נוספות. מומלץ להגיש חם וטרי בתוספת פירה או צ'יפס... או בתוך מאפה בורקס עלים. בתאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il