מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פסטה פפרדלה עם פטריות ונגיעות חזה אווז מעושןצילום: מנהל האתר

פסטה פפרדלה עם פטריות ונגיעות חזה אווז מעושן

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פפרדלה
פורסם בתאריך: 14.01.11

מתכון להכנת פסטה פפרדלה עם מגוון סוגים של פטריות, שום ירוק, בצל סגול וקוביות חזה אווז מעושן.

מרכיבים עיקריים: חזה עווז, פסטה פפרדלה, שום ירוק, בצל סגול, פטריות שיטאקי, פטריות פורטובלו.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 גבעולי שום ירוק
2 בצל סגול
חבילת פסטה מסוג פפרדלה
מעט שמן זית
צרור עלי בזיליקום קצוצות
חופן אורגנו יבש
מלח ופלפל גס
כף סוכר
כ-500 גרם של פטריות שונות (אני השתמשתי בפטריות יער מסוג אלמוג היער ופטריות שיטאקי טריות)
קוביות חזה אווז מעושן (אפשר להשתמש בבייקון במקום)

אופן הכנת המתכון

  • להכין את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • לפרוס את הבצל הסגול ולטגן במחבת רחבה במעט שמן זית, עד שנהיה רך ושקוף.
  • להוסיף למחבת את קוביות חזה האווז המעושן (או כל בשר אחר) ולערבב עד להשחמה חלקית.
  • לתבל במעט מלח, פלפל וכף סוכר (כדי ליצור קרמל ולנטרל את המרירות של הפטריות שיגיעו בהמשך).
  • להוסיף את כל סוגי הפטריות (שטופות ופרוסות גס) ולערבב.
  • לאחר כ-2 דקות, להוסיף את האורגנו היבש, הבזיליקום הקצוץ והשום הירוק הקצוץ גם כן.
  • לערבב ולאחר כ-2 דקות נוספות, להוסיף למחבת את הפסטה המבושלת (לאחר סינונה כמובן).
  • לערבב ולהגיש מיד.

מומלץ להגיש עם מעט גבינת פרמז'ן טרייה מלמעלה וכוס יין לבן בצד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il